AMSTERDAM - Vera Moerkens gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale van de Triumph Inspiration Award in juli in Berlijn. Ze won donderdagavond de eerste prijs tijdens de Nederlandse voorronde voor haar ontwerp.

In totaal hadden zich 100 modestudenten van 4 kunstacademies aangemeld voor de nationale lingerieontwerpwedstrijd van Triumph. 22 van hen wisten door te dringen tot de finale.

Vera Moerkens van kunstacademie Artez sleepte donderdagavond de eerste prijs in de wacht, die bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro en deelname aan de internationale finale begin juli in Berlijn.

Beoordeling

Haar ontwerp werd door de jury, bestaande uit modeontwerper Bas Kosters, Cosmo hoofdredacteur Petra Vethman en modejournaliste Georgette Koning, beoordeeld als 'letterlijk en figuurlijk een feestelijk ontwerp'.

Vera Moerkens heeft dit inspirerende concept weten te vertalen naar een ontwerp dat je moet zien om de kracht en schoonheid ervan te ontdekken: het is eigenzinnig, gevoelig, modieus en vrolijk - de kleurrijkheid van het ontwerp zie je niet zo vaak bij lingerie -terwijl het vrolijk stemt en feestelijk is", aldus het juryrapport.

De tweede prijs ging eveneens naar Artez en de derde plek ging naar een student van de Willem de Kooning Academie.

Publieksprijs

Naast de drie juryprijzen werd er ook een Cosmo Publieksprijs uitgereikt. Die ging naar Lulu Tsintsadze van de Hogeschool voor de Kunsten voor haar 'Lonely Huntress'.