Femke Heemskerk heeft zaterdag bij het internationale zwemgala in Milaan ook de 100 meter vrije slag gewonnen. Met een tijd van 53,79 bleef ze Ranomi Kromowidjojo voor. De olympisch kampioene tikte aan in 54,31. 

De derde plaats was voor de Italiaanse Federica Pellegrini in 54,52. Heemskerk klopte vrijdag wereldrecordhoudster Pellegrini op de 200 meter vrije slag.

Kromowidjojo wist wel de 50 meter vrije slag op haar naam te schrijven, de afstand waarop ze olympisch kampioene is. Moniek Nijhuis eindigde als derde op zowel de 50 als 100 meter schoolslag, in respectievelijk 31,45 en 1.09,46.

Stroever

''Femke zei na afloop dat het wel wat stroever aanvoelde dan in haar vorige race, maar ze zet dan toch wel dezelfde tijd neer als in haar vorige wedstrijd, dus denk ik wel dat er nog wel wat meer ruimte in gaat zitten de komende tijd'', aldus coach Patrick Pearson.

Hij was ook te spreken over de tijd van Kromowidjojo. ''Ze laat hier een goede raceopbouw zien. Het ging ook wat soepeler dan een aantal weken terug, dus ze zit in een stijgende lijn per wedstrijd.''

Het toernooi in Milaan is één van de voorbereidingen op de wedstrijden bij de Swim Cup van 2 tot en met 5 april in Eindhoven.