Het Europese honkbalteam onder leiding van de Nederlandse bondscoach Steve Janssen heeft woensdag de tweede ontmoeting met Japan wel gewonnen.

Europa zegevierde in de Tokyo Dome voor 23.123 toeschouwers met 6-2, mede dankzij een homerun van international Yurendell de Caster en een punt van Kalian Sams.

Voor het eerst speelde een gezamenlijk Europees honkbalteam, met daarin dertien Nederlanders, tegen Japan, de nummer één van de wereldranglijst. De eerste wedstrijd eindigde dinsdag in 4-3 voor Japan.

Europa stond woensdag na drie innings al met 5-0 voor, waarbij de dreun van De Caster in de derde inning feitelijk de winst inluidde. Hij ramde de bal over de hekken en had zelf vrije doorgang naar de thuisplaat. Hij nam twee spelers van zijn team mee.

Oranje-international Diegomar Markwell was de startende werper voor Europa en kreeg de winst achter zijn naam. Tom Stuifbergen stond in de laatste inning op de heuvel.

Naast De Caster en Sams stonden ook derde honkman Michael Duursma en eerste honkman Curt Smith in de basisopstelling van Janssen.