Dorian van Rijsselberghe kan de komende zes tot acht weken niet surfen. De olympisch kampioen heeft bij een val in een fietstraining zijn pols gebroken.

Dat meldt het Watersportverbond woensdag in een persbericht.

Van Rijsselberghe is samen zijn trainingspartner Kiran Badloe en coach Aaron McIntosh in Nieuw-Zeeland voor een intensieve trainingsstage en tijdens het uitrijden na een rit op zijn mountainbike ging de Texelaar onderuit.

"In de opbouw naar Rio 2016 is het nooit goed om je trainingsschema te moeten aanpassen", reageerde Van Rijsselberghe. "Onze focus ligt op het opdoen van zoveel mogelijk wedstrijdritme op het olympische wedstrijdwater."

"Daarnaast is het bijna net zo belangrijk om ook optimaal fit te zijn. We verwachten tijdens de spelen in Rio de Janeiro niet veel wind. Dus de surfers zullen veel moeten pompen met het zeil. Kortom, hartslag 200 en dat zo lang mogelijk."

"Daarom zitten we veel op de fiets en doen we aan duursporten. Dat kan ik blijven doen met deze blessure, maar surfen zal wel even moeten wachten."

Hyères

Volgens de planning zou Van Rijsselberghe tussen 20 en 26 april in het Franse Hyères zijn volgende wedstrijd surfen, maar het is nog onduidelijk of hij dat gaat redden.

Anders richt de Nederlander zich op het olympische testevenement van 12 tot en met 20 augustus.