Tom Coronel heeft zich op de valreep verzekerd van nog een jaar in het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC).

De 42-jarige Nederlander gaat opnieuw in een Chevrolet Cruze rijden voor ROAL Motorsport.

Coronel had zich eigenlijk al verzoend met een afscheid van het WTCC, maar op het laatste moment heeft hij zijn sponsoring toch rond gekregen.

''Ik was al aan de Dakar Rally gaan meedoen omdat ik dacht dat WTCC niet meer ging lukken'', aldus een opgeluchte Coronel tegen NU.nl. "Het wordt steeds duurder."

''Maar ik ben er gewoon weer bij. Daar ben ik erg blij mee. Iedereen verwacht altijd dat ik één van de eerste ben die zeker is van een plekje, maar ik moet het allemaal zelf regelen en dat is nog niet zo makkelijk.''

Topseizoen

Het komende seizoen voert de Nederlander over de hele wereld. "Nieuw dit jaar is de Nordschleife van de Nürburgring en we gaan in Thailand en Qatar rijden. Macau is er niet meer bij, maar ik denk dat wij met de kalender van dit jaar een topseizoen tegemoet gaan."

Coronel focust zich vanaf nu volledig op de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat over een kleine maand al van start gaat in Argentinië. Hij is al sinds 2005 actief in het WK voor toerwagens en heeft van alle rijders in het huidige veld de meeste races achter zijn naam staan.