LeBron James heeft donderdagavond (plaatselijke tijd) verloren bij zijn 'terugkeer' in de American Airlines Arena. De vedette ging met Cleveland Cavaliers onderuit tegen zijn voormalige werkgever Miami Heat: 101-91.

De 29-jarige James stond de afgelopen vier seizoenen onder contract bij de ploeg uit Florida en legde in die periode beslag op twee NBA-titels. Afgelopen zomer keerde de forward terug bij de Cavaliers, waarvoor hij ook al speelde tussen 2003 en 2010.

Bij het weerzien met zijn voormalige ploeggenoten, waaronder zijn boezemvriend Dwyane Wade, wist James nog wel 30 punten te scoren. Aan de andere kant was Wade de grote man, met 31 punten.

Halverwege en na afloop van de partij volgde een innige omhelzing tussen de twee vedettes. "Wij strijden gewoon tegen elkaar, dat is ons werk. Daar laat je vriendschap nooit tussen komen", aldus James, die een warm welkom kreeg van de fans in Miami.

Ook voor Wade was het niet vreemd om het tegen zijn maatje op te nemen. "We speelden eerder al zeven jaar tegen elkaar. Het is niet alsof we ons hele leven samen speelden en toen uit elkaar gingen."

Los Angeles Clippers

Golden State Warriors liep bij Los Angeles Clippers tegen de vijfde nederlaag van dit seizoen op: 86-100.

De koploper van de Western Conference kwam moeizaam tot scoren in het Staples Center van Los Angeles en liet vooral in het vierde kwart veel kansen onbenut. De Clippers daarentegen bleven wel scoren, met James Crawford als topschutter met 24 punten. Chris Paul kwam tot 22 punten.

Oklahoma City Thunder

San Antonio Spurs leed een nederlaag tegen Oklahoma City Thunder. De ploeg van Scott Brooks, die het moest doen zonder sterspeler Kevin Durant, zegevierde met 114-106.

Russel Westbrook, één van de andere sterspelers van Thunder, was op dreef voor zijn ploeg en had met 34 punten een belangrijk aandeel in de overwinning.

Washington Wizards

Eerder op donderdag versloegen de Washington Wizards de New York Knicks. De ploeg van Randy Wittman was op Madison Square Garden met 102-91 te sterk.

John Wall was van grote waarde bij de Washington Wizards met 24 punten en elf assists. Het is de negende keer dit seizoen dat de 24-jarige Amerikaan minstens twintig punten maakt en tekent voor minstens tien assists in één wedstrijd.

De Wizards spelen zaterdag tegen Boston. De Knicks gaan diezelfde dag op bezoek bij Sacramento.