Vincent van der Voort is dinsdag met de schrik vrijgekomen in de eerste ronde van het WK darts. De Nederlander won in zijn openingspartij nipt van John Henderson: 3-2.

Van der Voort speelde een zeer wisselvallige wedstrijd. De nummer 23 van de plaatsingslijst gaf in de eerste set een vroege break uit handen, maar herstelde zich in het tweede bedrijf.

De derde set was een gemakkelijke prooi voor Henderson, die er in de vierde set niet aan te pas kwam, waardoor er een beslissende vijfde moest komen.

Daarin leek de Schot aanvankelijk aan het langste eind te trekken, ware het niet dat Van der Voort bij een 2-1 achterstand 157 wist uit te gooien. De Purmerender wist zijn opponent vervolgens gelijk te breken en besliste het duel in zijn voordeel.

Van der Voort neemt het in de tweede ronde op tegen Max Hopp. De achttienjarige Duitser was verrassend te sterk voor de als tiende geplaatste Mervyn King: 3-2.

Adrian Lewis, als derde ingeschaald, maakte veel indruk in zijn partij tegen David Pallett. De Engelsman bereikte in alle sets een zeer hoog niveau en liet Pallett volledig kansloos: 3-0. Lewis treft in de volgende ronde Keegan Brown.

Wattimena

Jermaine Wattimena wist zich niet voor het hoofdtoernooi van het WK te plaatsen. De speler uit Westervoort moest in het kwalificatietoernooi zijn meerdere erkennen in Robert Marijanovic uit Kroatië. Hij verloor met 4-3 in legs.

Marijanovic was later op de avond niet opgewassen tegen Stephen Bunting. De Kroaat moest met 3-1 buigen voor de als 27e geplaatste Bunting, die in de tweede ronde de degens kruist met James Wade.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas verzekerden zich afgelopen week al eerder van een plaats in de tweede ronde.

Bekijk alle uitslagen en het programma van het WK darts