Vitali Moetko, de Russische minister van Sport, wil dat de onthullingen over dopinggebruik in de Russische sport onderzocht worden.

Dat heeft hij maandag laten weten in een brief aan Graig Reedie, de voorzitter van het internationale antidopingbureau WADA.

Vorige week werd er in een documentaire op de Duitse zender ARD een beeld geschetst van systematisch dopinggebruik in Rusland.

Met name in atletiek zou sprake zijn van structureel en georganiseerd dopinggebruik. Daarbij zouden positieve testen worden afgekocht door onder meer medewerkers van de bond. Ook de regering en de antidopingorganisatie RUSADA spelen naar verluidt een dubieuze rol.

Naast het aankondigen van het onderzoek liet Moetko ook weten het niet eens te zijn met een deel van de beschuldigingen.

Volgens de minister is het 'zeker niet zo' dat iedereen in Rusland doping gebruikt. Moetko zei het te betreuren dat de Russen door de documentaire in diskrediet zijn gebracht.

Maatregelen

De WADA stelde eerder al informatie te hebben ontvangen die de bewijzen uit de documentaire ondersteunt, de beschuldigingen volledig uit te zoeken en indien nodig maatregelen te nemen.

De verkregen informatie wordt daarbij doorgestuurd naar de internationale atletiekbond IAAF. Saillant daaraan is dat die bond in de ARD-documentaire ook zelf beschuldigd wordt van corruptie.

Boebka 'diep geschokt' door dopingverhalen uit Rusland