De honkballers van de San Francisco Giants hebben in de nacht van woensdag op donderdag de World Series gewonnen. In het beslissende zevende duel wonnen de Giants met 3-2 van de Kansas City Royals.

Er moest een beslissend duel in Kansas aan te pas komen omdat het na zes wedstrijden 3-3 stond. De Royals wonnen dinsdagnacht nog met 10-0. 

In de zevende en laatste wedstrijd kwamen de Giants in de tweede inning met 2-0 voor. In diezelfde inning kwamen de Royals al snel tot een gelijke stand.

In de vierde inning werd het 3-2 voor het team van sterpitcher Madison Bumgarner, deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Achtste titel

Het is de achtste World Series-zege van de Giants. In de afgelopen vijf seizoenen won het team uit San Francisco de hoogste prijs in het Amerikaanse honkbal maar liefst drie keer.

Bruce Bochy fungeerde bij de titels van 2010, 2012 en 2014 als trainer en werd zo de tiende coach met drie eindzeges in de World Series achter zijn naam.

Hensley Meulens is als slagcoach actief bij de San Francisco Giants.

Bumgarner werd uitgeroepen tot MVP, de beste speler, van de World Series. De linkshandige pitcher stond in totaal 21 innings op de heuvel en stond nauwelijks honkslagen toe.

"Historisch wat deze jongen heeft laten zien. Werkelijk een verbazingwekkend optreden'', roemde Bochy zijn uitblinker.

Wildcardgame

De Giants bereikten de play-offs door de Pittsburgh Pirates te verslaan in een van de twee wildcardgames.

Vervolgens toonde de formatie uit San Francisco zich op weg naar de titel in de National League te sterk voor de Washington Nationals (3-1) en de St. Louis Cardinals (4-1).