Epke Zonderland kon zijn geluk niet op nadat hij zondag zijn wereldtitel op de rekstok prolongeerde in het Chinese Nanning.

De Fries liet met een superieure oefening de concurrentie ver achter zich en kroonde zich met een score van 16,225 opnieuw tot wereldkampioen.

"Ik heb het gevoel dat ik ieder jaar beter word", aldus Zonderland voor de camera's van de NOS. "Dit zijn oefeningen waar je van droomt. Ik ben nog steeds groeiende. Super."

Naar eigen zeggen had Zonderland geen last van de druk. "Ik kon me gewoon heel goed focussen. Ik weet niet meer hoe mijn vluchtelementen precies gingen, zat volledig in de flow."

"Pas op het einde, bij het voorlaatste element, werd ik een beetje 'wakker'. Daarvoor was het: in de flow en gaan."

Zonde

De Chinees Zhang Chenglong, die Zonderland in 2010 in Rotterdam van de wereldtitel afhield, kwam als eerste in actie in Nanning. Hij viel.

"Ik zag dat hij eraf ging. Zonde", aldus Zonderland, die aangaf echter niet te veel op de andere turners te letten. "Bij zo'n toernooi ben je meer met jezelf aan het strijden. Je bent nooit relaxed, maar ik heb wel alles onder controle."

In de laatste jaren heerste Zonderland al op het onderdeel rekstok. Hij veroverde in 2012 in Londen de olympische titel op de rekstok. In 2013 werd hij in Antwerpen wereldkampioen en begin dit jaar kroonde hij zich in Sofia tot Europees kampioen.

Superieure Zonderland verovert opnieuw wereldtitel op rekstok