Giant-Shimano was kritisch op de eigen ploeg na het falen van de sprinttrein in de zesde etappe van de Tour de France.

"We mogen wel zeggen dat er wat misging. We hebben het niet perfect uitgevoerd en dat moet om te winnen in de Tour", aldus ploegleider Rudi Kemna.

Marcel Kittel had alle drie de vorige sprintetappes gewonnen, maar moest het peloton nu laten gaan in de slotkilometers.

"Er was een miscommunicatie door de wind. Dat maakte de finale lastig. De ene helft wilde blijven zitten en de andere helft wilde door de wind heen naar voren rijden. Dan is er geen samenwerking."

Supergretig

Kemna kent geen angst dat de andere teams, zoals bijvoorbeeld Lotto van winnaar André Greipel, nu doorhebben hoe Kittel te verslaan is. "Het kwam niet door de aanpak van concurrenten. We hebben zelf de fout gemaakt."

"Een foutje maken in de finale is catastrofaal. En het was nog niet eens een chaos in die fase, maar elkaar kwijtraken is funest in een Touretappe. Het is zeker niet leuk om een keer niet te winnen, zeker omdat we supergretig zijn."

Kittel kwam woensdag ten val op de kasseien, maar dat had volgens Kemna geen invloed op deze rit. "Hij is in goede vorm, daar ligt het niet aan. Vallen is nooit leuk, maar zijn fysieke conditie is geen probleem."

Degenkolb

Dat geldt wel voor John Degenkolb, die in de vijfde etappe een scheurtje in zijn bilspier opliep. "Het zal een paar dagen duren voor hij zich weer kan mengen in finales. Zorgelijk is het zeker, maar vooralsnog kan hij de finish halen."

Degenkolb was bruikbaar geweest in de lastige finale van vrijdag. Toch blijf Kemna hopen op een sprint. "Het is zeker mogelijk, al denk ik dat andere ploegen daar de finale gaan maken."

Curvers: 'We hebben het echt verneukt voor Kittel' | Herstelde Mollema klaar voor zwaardere etappes | Bekijk het etappeschema van de Tour de France