Wesley Sneijder heeft weinig trek in de wedstrijd om de derde plaats op het WK, maar gaat proberen zich ertoe te zetten.

"Op dit moment hoeft die wedstrijd van mij niet", zegt Sneijder. "Maar hij staat nou eenmaal op het programma. Laten we in elk geval proberen het toernooi goed af te sluiten."

Oranje en gastland Brazilië staan zaterdag in hoofdstad Brasilia tegenover elkaar. "Helaas zit er ook maar erg weinig tijd tussen beide wedstrijden. Ik zit er niet op te wachten, maar we zullen dat duel toch moeten spelen."

De na strafschoppen verloren halve finale tegen Argentinië kwam hard aan bij Sneijder, die zelf miste vanaf elf meter. "Ik zit kapot. We hebben een fantastisch toernooi gespeeld, geen wedstrijd verloren. Maar we liggen er wel uit."

"Met iets meer geluk in de penaltyserie hadden we gewoon in de finale gestaan. We hebben dit toernooi echt een knappe teamprestatie geleverd."

Sneijders rol op het middenveld was veel dienender dan bij het WK van vier jaar geleden. "Maar ik heb wel voldoening uit dit WK gehaald en ik wil verder bij Oranje. Maar het is nu zwaar klote om over de toekomst te praten. Na het duel om de derde plaats zijn we allemaal eerst aan vakantie toe."

Emotionele Ron Vlaar ziet droom uiteen spatten