Miami Heat heeft zich vrijdag voor de vierde keer op rij verzekerd van een plaats in de finale van de NBA. De ploeg uit Florida was in de eindstrijd van de Eastern Conference te sterk voor Indiana Pacers. 

De Heat wonnen het zesde duel met 117-92 en bepaalden de eindstand in de best-of-seven series op 4-2.

De Heat werden in 2006, 2012 en 2013 kampioen. In 2011 was de ploeg verliezend finalist. In de strijd om de titel neemt de formatie uit Miami het op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder (3-2).

LeBron James en Chris Bosh waren topscorer bij de Heat met 25 punten. ''Dit is toch wel weer een bijzonder moment'', zei James na afloop. ''Dit gaan we zeker vieren, want een plek in de finale gebeurt niet ieder jaar.''

Bij de Pacers was Paul George het beste op dreef met 29 punten, maar dat was niet voldoende om er voor zijn ploeg een overwinning uit te slepen. 

Zeer teleurstellend

''Het is zeer teleurstellend dat we zo dicht bij ons doel de finish niet kunnen halen en het is ook een grote teleurstelling dat we nu voor het derde jaar op rij van deze ploeg verliezen'', baalde coach Frank Vogel van de Pacers.

Miami is dankzij de winst na de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers de derde ploeg die minimaal vier jaar op rij de finale van de NBA haalt.