De San Antonio Spurs hebben nog één overwinning nodig om zich voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de finale in de NBA.

De nummer één van de reguliere competitie zette Oklahoma City Thunder donderdagavond met 117-89 opzij, waarmee ze de stand in de best-of-seven serie in de eindstrijd van de Western Conference op 3-2 bracht.

Na het eerste kwart stond het nog 32-32, maar daarna had Thunder geen antwoord meer op het spel van de Spurs.

Tim Duncan was met 22 punten en twaalf rebounds een van de uitblinkers bij San Antonio. Manu Ginobili noteerde negentien punten en Kawhi Leonard en Danny Green finishten op veertien punten.

Bij Thunder kwam Kevin Durant tot 25 punten en liet Russell Westbrook 21 punten aantekenen. Laatstgenoemde zorgde tijdens de vierde ontmoeting nog voor veertig punten.

Zesde wedstrijd

De mogelijk beslissende zesde wedstrijd wordt in de nacht van zaterdag op zondag in Oklahoma afgewerkt. Tot nu toe in deze serie heeft de ploeg met het thuisvoordeel altijd gewonnen.

De winnaar van de finale van de Western Conference neemt het in de strijd om de NBA-titel op tegen de Miami Heat of de Indiana Pacers. Na vijf duels koestert Miami een 3-2 voorsprong.