Springruiter Gerco Schröder kan met zijn succesvolle paard London in wedstrijden blijven uitkomen.

De Oostenrijkse miljardair Gaston Glock heeft de viervoeter voor 8,6 miljoen euro gekocht bij de veiling van de paarden van Stal Eurocommerce.

Hij heeft Schröder daarna laten weten dat hij met London verder kan.

''Ik ben zo ongelooflijk gelukkig, er zijn bijna geen woorden voor'', aldus Schröder op de website van het Glock Horse Performance Center . ''Het is geweldig wat de familie Glock heeft gedaan en dat ik samen met London kan blijven. Dit is het grootste geschenk wat ik ooit heb gekregen.''

Schröder won met London twee zilveren medailles bij de Spelen in Londen. ''Het is de ideale situatie voor mij en voor mijn land, want ik mag voor Nederland blijven uitkomen. Ik ben ongelooflijk gelukkig.''

Zagreb

Schröder kan voortaan niet meer op Zagreb rijden. Stoeterij Duyselshof, dat al voor de helft eigenaar was van het paard, kocht tijdens de veiling ook de andere vijftig procent. Daardoor verviel de afspraak dat Schröder op Zagreb mag rijden en gaat die eer naar Leopold van Asten.

De Saudische springruiter Abdullah Al Sharbatly kocht tijdens de veiling de paarden Tobalio, Callahan en Sacramento. Albert Voorn was de vaste berijder van Tobalio, maar kon niet genoeg geld bijeenbrengen om het paard te kunnen kopen.