Bart Verbruggen en Kees-Jan van der Klooster hebben ook zondag geen rol van betekenis kunnen spelen bij de Paralympics in Sotsji.

Verbruggen eindigde zaterdag al als veertiende bij de staande afdaling en bereikte zondag op de Super-G niet de finish.

Hij liep een behoorlijke achterstand op ten opzichte van uiteindelijke winnaar Markus Salcher uit Oostenrijk en miste vervolgens een poortje, waardoor hij onderuit ging. Voor Verbruggen zitten de Paralympics er nu op.

De Nederlander baalde van zijn val. Hij was lang op weg naar een notering in de top tien. "Ik was goed onderweg, maar zette de lijn naar de voorlaatste poort niet goed in”, zegt hij. "Ondanks de val was ik veel beter onderweg dan gisteren tijdens de afdaling. Maar om een resultaat te hebben, moet je finishen. Zo simpel is het."

Van der Klooster

Van der Klooster kwam zaterdag op de afdaling (zittend) al niet over de finish door een val en dat overkwam hem zondag op de Super-G opnieuw. Op zijn onderdeel ging de winst naar de Japanner Akira Kano.

De zitskiërs hadden het lastig op de zachte sneeuw. "Er zijn enorm veel zitskiërs onderuitgegaan vandaag”, keek Van der Klooster terug. "Daar ben ik er één van. Als je risico’s neemt, heb je ook de kans dat je valt. En dat is gebeurd''.

Voor de 36-jarige Nederlander is zijn kans op paralympisch succes nog niet voorbij. Hij komt nog in actie op de supercombinatie en de reuzenslalom.

Wanneer komen de Nederlandse paralympiërs in actie?