Skispringer Thomas Morgenstern heeft donderdag op de olympische schans in Rosa Choetor zijn eerste trainingssprong gemaakt na zijn crash op 10 januari.

De drievoudige olympische kampioen wilde na de voorspoedige glijvlucht geen reactie geven aan de verzamelde media. Hoofdcoach Alexander Pointner liet evenwel weten dat niets Morgenstern in de weg staat om zondag bij de olympische titelstrijd op de normale schans aan de start te verschijnen.

''We zijn blij dat Thomas het heeft gered'', gaf Pointner te kennen. ''Zowel medisch gezien als in fysiek opzicht zijn er geen bezwaren.''

Met hersenletsel en een gehavende long werd Morgenstern een maand geleden na zijn zware val opgenomen in het ziekenhuis. Na een week verhuisde hij naar een herstelkliniek.

Zijn deelname aan de Winterspelen in Sotsji leek onhaalbaar, ook al omdat hij op 15 december in Duitsland eveneens de nodige verwondingen had opgelopen bij een verkeerde landing. Morgenstern krabbelde echter sneller dan verwacht weer overeind na alle malheur.