Facilitair dienstverlener Facilicom gaat zich ook toeleggen op de wijkzorg, omdat het bedrijf bij zijn huidige activiteiten last heeft van de toenemende leegstand van kantoorgebouwen. 

Dat maakte president-directeur Hans Gennissen woensdag bekend.

Via zijn nieuwe divisie Incluzio wil hij komende jaren onder meer gaan participeren in gezondheidscentra in de wijk.

''Zorg en welzijnswerk zijn nu vaak erg versnipperd. Het is onze ambitie om bijvoorbeeld lokale huisartsenposten, de plaatselijke thuiszorgorganisatie en het welzijnswerk in een buurt in één lokale organisatie onder te brengen. Dat is efficiënter en zo kunnen patiënten of cliënten ook veel beter worden geholpen'', stelt Gennissen.

Familiebedrijf

Facilicom, dat opereert onder bedrijfsnamen als Axxicom, Breijer, Gom, Prorest en Trigion, is met 31.000 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro één van de grootste familiebedrijven van Nederland.

Het concern is onder meer actief in de beveiliging, de schoonmaak en het onderhoud van bedrijfspanden en schoolgebouwen.

Verzadigd

''Maar onze huidige markten zijn verzadigd. Afgelopen jaar kromp onze omzet al zo'n 2 procent. We willen daarom graag investeren in een activiteit waarin op de lange termijn wel groeiperspectief zit'', zegt Gennissen. De topman van Facilicom wil ook proberen sociale werkvoorziening bij het welzijnswerk in de wijk te betrekken.

Gennissen streeft ernaar dat Incluzio in 2017 al een jaaromzet heeft van 100 miljoen euro. Op langere termijn zou de nieuwe divisie kunnen uitgroeien tot een onderneming met een jaarlijkse omzet van 1 miljard euro, aldus de topman.