De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Servië begonnen zoals werd verwacht en geëist, met een dikke zege. De selectie van de Dominicaanse Republiek kon Oranje geen moment bedreigen. Na een ruststand van 20-9 stopte de teller uiteindelijk bij 44-21.

Het verschil met het onderdeurtje in groep A, samen met Democratische Republiek Congo, werd meteen na het beginsignaal al gemaakt.

Lynn Knippenborg gooide driemaal raak en na tien minuten gaf het scorebord al 8-2 aan.

De marge werd gaandeweg groter. De zwakke opponent uit het Caribisch gebied was aanvallend en verdedigend te onmachtig om op enig moment hoop te krijgen op een stunt in de vorm van een 'verdienstelijke' nederlaag.

Knippenborg was met negen doelpunten de trefzekerste speelster in het team van bondscoach Henk Groener, die alleen zijn beide keepsters en Nycke Groot niet zag scoren. Sharina van Dort (8), Ailly Luciano (6), Sanne van Olphen (5) en Estavana Polman (4) leverden ook een belangrijk aandeel in de productie.

In de Nederlandse poule versloeg Montenegro Zuid-Korea met 24-22. Halverwege was er nog evenwicht: 11-11. Frankrijk rekende genadeloos af met Congo: 31-13. De beste vier van alle groepen gaan naar de knock-outfase.

Lees ook: 'Nederlandse handbalsters kunnen op WK iedereen verslaan'