De carrière van Kobe Bryant in de Amerikaanse NBA is nog niet ten einde. Los Angeles Lakers maakte maandag bekend dat de 35-jarige topschutter voor twee jaar heeft bijgetekend.

Bryant is al zeventien seizoenen in dienst van de Lakers en veroverde in die lange periode vijf keer het kampioenschap.

''Dit is een bijzondere dag voor de fans en de club. We hebben altijd gezegd dat het onze prioritiet was om Kobe zijn carrière als Laker te laten eindigen'', zei algemeen directeur Mitch Kupchak.

''Het is niet eerder voorgekomen dat een speler twintig jaar bij dezelfde club speelt in de NBA en dan hebben we het ook nog over een van de beste spelers ter wereld'', vervolgde Kupchak.

Bryant is al zeventien seizoenen in dienst van de Lakers en speelde met zijn club zeven keer in de finale van de NBA. Hij won met de club de titel in 2000, 2001, 2002, 2009 en 2010. Bryant is clubtopscorer aller tijden en staat op de eeuwige ranglijst van de NBA vierde.

Op 22 januari 2006 kwam de guard tot een persoonlijk record van 81 punten in één wedstrijd. Hij veroverde met het Amerikaanse team twee keer olympisch goud (2008 en 2012) en werd vijftien keer gekozen in het All Starsteam.

Bryant is dit seizoen nog niet in actie gekomen. Hij is wel bijna volledig hersteld van een gescheurde achillespees, die hem maanden uit de roulatie hield.