Hema introduceert een notarisservice voor consumenten in Nederland, zo meldt de winkelketen dinsdag.

Klanten kunnen via de site van de onderneming een standaard samenlevingscontract of testament opstellen. Vervolgens wordt deze ondertekend door een notaris, die mensen zelf kunnen kiezen. 

Consumenten stellen online een samenlevingscontract op, waarna het concept per e-mail wordt verstuurd. Vervolgens neemt de gekozen notaris contact op om een afspraak voor de ondertekening te maken. Hierna is de akte rechtsgeldig. 

Een akte kost 125 euro. Dit is inclusief btw, ondertekening bij de notaris en het bewaren van het testament bij het testamentenregister of het samenlevingscontract in de kluis van de notaris.

"Consumenten moeten wel goed oppassen dat deze tarieven alleen gelden bij standaardwerk", aldus vergelijkingssite Degoedkoopstenotaris.nl in een reactie. "Het is wel interessant voor de marktwerking van de notarissen. Feit is echter wel dat de tarieven al behoorlijk laag zijn."

Hema is allang niet meer alleen actief als warenhuis. De keten brengt online onder meer tickets, NS-kaartjes, verzekeringen en cursussen aan de man.