Het FBK-stadion in Hengelo wordt mogelijk toch een voetbalstadion. 

Dat heeft de gemeente van de stad woensdag bekend gemaakt. Dat betekent dat de FBK-Games, het grootste atletiekevenement van Nederland, er niet meer zouden kunnen worden gehouden.

Het college van de stad spreekt van een rationele keuze, voortkomend uit financiële noodzaak. In oktober moet het voorstel definitief worden vastgesteld.

Het college heeft inmiddels ook de opdracht om opnieuw met FC Twente in gesprek te gaan over het voorstel. Volgens een mededeling van de gemeente heeft de club hier 'met enige aarzeling' toegestemd.

Eerder FC Twente het plan om het stadion over te nemen om er de beloften en de vrouwen in te laten spelen terug, omdat het in de publieke opinie de schuld kreeg van het eventuele verdwijnen van de FBK-Games.

Aderlating

De atletiekunie reageerde teleurgesteld op het nieuws. Directeur Jan Willem Landré: ''Dit is een aderlating voor de Nederlandse atletiek. We praten over het enige evenement in ons land waar Nederlandse atleten zich kunnen meten met de internationale top. We gaan de ontwikkelingen de komende weken nadrukkelijk volgen.''

Het FBK-stadion ligt naast het trainingscomplex van FC Twente. Er zouden wedstrijden van de jeugd en de vrouwen kunnen worden gespeeld. Ook blijft het stadion mogelijk open voor atletiek, maar dan met name voor de breedtesport.

''Wij willen meedenken over de wijze waarop de gemeente de bezuinigingen op het stadion kan realiseren'', liet FC Twente in een reactie weten. De club benadrukte geen partij te zijn in de keuze van het al dan niet laten doorgaan van de FBK-Games.

De raad spreekt zich in oktober definitief over het voorstel uit.