Zevenkampster Dafne Schippers is dinsdag bij het zesde onderdeel tijdens de WK in Moskou, het speerwerpen, gezakt van de tweede naar de derde plaats.

De 21-jarige atlete presteerde desondanks sterk bij het speerwerpen, zeker niet haar meest geliefde onderdeel. Met een afstand van 41,47 meter bleef ze slechts 33 centimeter verwijderd van haar persoonlijk record.

Eerder op de dag leken de kansen op een medaille voor Schippers nog te slinken omdat ze bij het verspringen niet in de buurt kwam van haar persoonlijk record.

Ganna Melnitsjenko lijkt zeker van de wereldtitel. De Oekraïense gooide de speer bij haar tweede poging naar een afstand van 41,87 meter, haar beste seizoensprestatie.

De Canadese Brianne Theisen Eaton bezet de tweede plaats in het klassement.

Melnitsjenko heeft 5.619 punten, Theisen Eaton staat op 5.551 punten. Met haar totaal van 5.492 punten moet Schippers vooral naar achteren kijken. De Française Antoinette Nana Djimou Ida bezit 5.481 punten, de Britse Katarina Johnson-Thompson staat op 5.450 punten. 

Johnson-Thompson heeft een goede 800 meter in de benen en dat geldt ook voor Claudia Rath. De Duitse verloor zoals verwacht wel terrein bij het speerwerpen, maar staat nog altijd zesde met 5.444 punten.

Broersen

Nadine Broersen noteerde in de A-groep een afstand van 47,48 meter, zeven meter verwijderd van haar persoonlijk record.

In het klassement steeg ze naar de tiende plaats. Broersen begon maandagochtend dramatisch aan de zevenkamp: ze viel over de laatste horde bij de 100 meter horden.

Sindsdien is Broersen bezig aan een indrukwekkende opmars.

Dinsdagavond is het laatste onderdeel van de zevenkamp, de 800 meter. De ontknoping is vanaf 18.10 uur Nederlandse tijd.