Eelco Sintnicolaas is bij de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou als vijfde geëindigd. De tienkamper eindigde bij het laatste onderdeel, de 1500 meter, als derde.

Sintnicolaas zakte na het speerwerpen, het voorlaatste onderdeel, naar plek tien. Bij het laatste onderdeel sprintte hij uiteindelijk naar een knappe derde plaats en stelde daarmee de vijfde plaats in het eindklassement veilig.

Sintnicolaas was de tweede dag begonnen op de vijfde positie. Op de 110 meter horden was Sintnicolaas in 14,18 goed voor de vijfde tijd.

Bij het discuswerpen kwam hij met een afstand van 39,21 meter niet verder dan de 24e plaats. Het achtste onderdeel, zijn favoriete onderdeel polsstokhoogspringen, beëindigde Sintnicolaas met een tweede plek. Hij sprong 5,30 meter. De Rus Ilya Shkurenev won het polsstokhoogspringen (5,40 meter).

Sintnicolaas kon zijn opmars niet bekronen. Hij eindigde bij het speerwerpen als twaalfde en zakte weer terug in de stand.

Eaton

De wereldtitel ging naar de Amerikaan Ashton Eaton, die al aan de leiding ging voor aanvang van het laatste onderdeel. Hij verzamelde 8809 punten en eindigde daarmee voor de Duitser Michael Schrader (tweede, 8670 punten) en de Canadees Damian Warner (derde, 8512 punten).

Sintnicolaas eindigde op een puntentotaal van 8391. Twee jaar geleden behaalde hij bij de mondiale titelstrijd in Daegu ook de vijfde plaats, maar toen vergaarde hij 'slechts' 8298 punten.

Pelle Rietveld werd in Moskou 21e met 7840 punten. Geen persoonlijk record, wel zijn beste tienkamp van dit jaar. Ingmar Vos draaide een vlekkeloze eerste dag, maar verpestte zijn wedstrijd met een volledig mislukte 110 meter horden, het eerste nummer van de tweede dag. Hij werd zelfs gediskwalificeerd.