Vrouwelijke managers verdienen gemiddeld 18,2 procent minder dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt maandag uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index.

Ook het verschil in beloning tussen mannelijke en vrouwelijke vakmensen is groot. In die beroepsgroep verdienen de mannen bijna 15 procent meer. Onder ambachtslieden is het verschil ruim 13 procent.

Binnen iedere beroepsgroep verdienen vrouwen gemiddeld minder dan mannen en de verschillen zijn jarenlang stabiel. Bij laaggeschool werk is het verschil meestal kleiner dan bij hogere beroepen.

Zo verdienen mannelijke verkoopmedewerkers maar 2,7 procent meer dan vrouwelijke verkopers. En de loonkloof bij administratieve functies is 7,5 procent. Vrouwen die ongeschoold werk doen, verdienen gemiddeld 3 procent minder dan de mannen.

Kinderen

Vaak ontstaat het verschil als vrouwen kinderen krijgen en stoppen met werken of minder gaan werken. Paulien Osse, onderzoeker en oprichter van Loonwijzer, legt uit dat het voor vrouwen moeilijker is om promotie te maken als ze minder werken.

Zelfs als de moeders later weer fulltime gaan werken, is die achterstand volgens Osse nauwelijks meer in te halen. Maar het maakt wel uit hoeveel uren iemand maakt. Het verschil in uurloon van iemand die 28 uur per week werkt en een fulltimer is niet heel groot.

Lichtpuntjes

"Uit ons onderzoek blijkt dat loonverschil tussen mannen en vrouwen in veel beroepsgroepen nog steeds vrij groot is en bovendien niet echt afneemt. Maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes", zegt Osse.

Zo verdienen vrouwelijke managers in de toerismebranche en administratief medewerkers in de marketing gemiddeld meer dan mannen.

Jong en hoogopgeleid

Verder lijkt het verschil tussen jonge hoogopgeleide vrouwen en mannen een stuk kleiner te zijn dan bij de oudere generaties. Het gaat dan om de groep tussen 25 en 30 jaar die net is begonnen met werken.

Vrouwen die niet minder dan mannen willen verdienen, doen er volgens Osse goed aan om een stevige opleiding te volgen. Het liefst een bèta-opleiding waar vrouwen in de minderheid zijn. Verder is het gunstig om een groot bedrijf te kiezen waar meer mannen dan vrouwen werken.

Voor het onderzoek van Loonwijzer zijn in 2012 ruim 13.000 mensen ondervraagd. Loonwijzer is een non-profit organisatie die al ruim 12 jaar data over lonen onderzoekt en vergelijkt.