De Indiana Pacers hebben de stand in de best-of-seven-serie tegen de Miami Heat in de finale van de Eastern Conference in evenwicht gebracht.

De titelverdediger in de NBA verloor dinsdag met 92-99 in Indianapolis, waardoor de stand in de serie 2-2 is.

De Pacers beleefden de beste start en waren daarna bezig om te reageren op comebacks van de Heat. In het vierde kwart kreeg Miami toch de leiding (86-83), maar in de slotfase heerste Indiana weer.

Nadat LeBron James bij de Heat in de laatste minuut definitief naar de kant moest vanwege zijn foutenlast, was het gedaan met het verzet van de bezoekers.

Met 23 punten en twaalf rebounds had Roy Hibbert een groot aandeel in de zege van de Pacers. Lance Stephenson voegde daar twintig punten aan toe. Namens Miami kwam James tot 24 punten.

"We dachten er geen seconde aan om op te geven. Iedereen gelooft dat we kunnen winnen", zei Hibbert na afloop. "Wat de analisten ook zeggen, hoe vaak we ook worden afgeschreven."

De vijfde wedstrijd wordt donderdag afgewerkt. De winnaar van de serie neemt het in de NBA-finale op tegen de San Antonio Spurs, die maandag al afrekenden met de Memphis Grizzlies (4-0 in de serie).