Gevoetbald wordt er al 21 jaar niet meer. Toch staat De Wageningse Berg, het stadion van het failliete FC Wageningen, er nog altijd. Althans, wat er van over is. Het onkruid groeit dwars door de staantribune heen.

Het vervallen stadion is daarmee een plek geworden die de voetballiefhebber met enig gevoel voor nostalgie doet terugdenken aan vervlogen tijden. De tijd van staanplaatsen, krakkemikkige loketjes en een natte jas. Veel tribunes hadden immers nog geen dak.

Ze zijn er nog steeds, ook in Nederland, de oude stadions tussen de huizen waar, in tegenstelling tot De Wageningse Berg, nog altijd gevoetbald wordt. Al is er in de loop der jaren wel iets meer comfort in aangebracht. Of het stadion is ingeruild voor een moderne variant langs de snelweg.

En dat heeft zijn voordelen: een dak, een kuipstoeltje en in een enkel geval een roltrap richting de tweede ring. Menig architect heeft zijn best gedaan om het nieuwe stadion tot een heuse voetbaltempel te maken. Of dat gelukt is, dat is aan jou.

NUsport wil namelijk van jou weten:
1. Wat is het mooiste voetbalstadion van Nederland?
2. Wat is het lelijkste voetbalstadion van Nederland?

Geef in het invulschema hieronder jouw twee antwoorden inclusief een korte toelichting. Vanaf 20 juni zijn de uitkomsten te lezen in het NUsport magazine.