De Spaanse politie heeft een Spanjaard en twee Roemenen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ingrid Visser (35) en Lodewijk Severein (57). 

Het gaat om een 36-jarige Spanjaard die zaterdag werd opgepakt in Valencia en die de politie naar de lichamen van Visser en Severein leidde.

Voorts zijn twee Roemenen van 47 en 60 jaar oud in Valencia opgepakt, meldden Spaanse media maandag.

De lichamen van de Nederlandse volleybalster Visser en haar partner zakenman Severein werden zondagavond laat ten oosten van Murcia gevonden. Ze verdwenen 13 mei.

Justitie wil in het belang van het onderzoek niets loslaten. Wel zei een zegsman van de regionale regering van Murcia, Joaquín Bascuñana, maandag dat de twee waarschijnlijk ten noordwesten van Murcia, in Molina de Segura, door geweld om het leven zijn gekomen.

Visser en Severein kwamen vaker in Murcia waar Visser heeft gewoond en gevolleybald van 2010 tot 2012. Ze hadden 14 mei een afspraak in een vruchtbaarheidskliniek. Ze waren daar eerder en stonden bekend als punctueel.

Toen ze niet kwamen opdagen groeide de vrees voor een misdrijf. De politie in Murcia bestempelde de verdwijning al snel als ''verontrustend''.

Advocaat

De politie heeft ook een advocaat in Murcia vragen gesteld, omdat Visser en Severein op hun laatste reis naar Murcia mogelijk een afspraak met hem wilden maken.

De advocaat zou eerder al voor het paar hebben gewerkt. Ze zouden in de streek ook zaken hebben gedaan en geld hebben geleend, suggereren media in Spanje, waar de belangstelling voor de zaak groot is.

De manier waarop de slachtoffers half onder de grond zouden zijn begraven, kan wijzen op een fataal conflict met drugsbendes, speculeerde een Spaans dagblad. Journalisten in Murcia blogten maandag dat justitie heel voorzichtig te werk gaat omdat de georganiseerde misdaad achter de moorden zou zitten.

''Hier zitten geen gelegenheidscriminelen achter en de keuze van de slachtoffers is niet toevallig en geen gevolg van een misgelopen overval'', aldus een inschatting van misdaadjournalist Ricardo Fernández van La Verdad de Murcia.