Robin Frijns heeft zaterdagmiddag voor de ogen van de Formule 1-teambazen in het Spaanse Barcelona zijn eerste GP2-race gewonnen.

De Limburger pakte de zege voor Hilmer Motorsport, waarmee ook het team de eerste overwinning boekte. Frijns stapte in het vorige raceweekeinde in Bahrein in bij de renstal.

De testcoureur van Sauber kende in Bahrein nog een moeilijk weekeinde. De zaterdag als achtste vertrokken rijder maakte in Barcelona een veel betere indruk. Frijns maakte vroeg zijn pitstop. Dit pakte goed uit, waardoor hij de leiding in handen kreeg.

Felipe Nasr vormde in de slotfase nog wel een bedreiging voor de raceleider, maar Frijns gaf geen krimp en reed naar zijn eerste overwinning. Zijn landgenoot Daniël de Jong kwam als zestiende over de streep

Frijns was vorig seizoen kampioen in de Formule Renault 3,5 World Series. Het leverde de Limburger een testcontract op bij het Formule 1-team van Sauber. Bij de Zwitserse renstal komt hij echter weinig aan rijden toe, waardoor de 21-jarige coureur besloot om het in de GP2 te proberen.