Feyenoord begint zondag tegen Heracles Almelo in dezelfde opstelling als vorige week tegen Vitesse.

Dat betekent dat coach Ronald Koeman op linksbuiten wederom een plek heeft ingeruimd voor John Goossens bij afwezigheid van de geblesseerde Jean-Paul Boëtius.

Bij Heracles vervangt Ben Rienstra centraal achterin de geblesseerde Christian Dorda.

Feyenoord moet zondag winnen om PSV bij te blijven in de race om de tweede plaats, die recht geeft op voorronde Champions League. Bij winst komen de Rotterdammers in punten gelijk met de Eindhovenaren, die zaterdag met 5-2 wonnen van FC Groningen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in De Kuip.

Voor Koeman heeft het duel met Heracles een bijzonder tintje. Hij zit voor de 300e keer als trainer op de bank in de eredivisie. 188 keer won het team van Koeman, 62 keer werd het gelijk. Mocht Feyenoord tegen de Almoloërs geen punten pakken, dan is dat de vijftigste nederlaag van Koeman als eredivisietreiner.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Goossens.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Rienstra, Koenders; Paljic, Quansah, Bruns, Vujicevic; Vejinovic, Castillion, Everton.