Carmelo Anthony blijft in de play-offs van de NBA de grote inspirator van New York Kicks. In het derde duel met de Boston Celtics tekende hij vrijdagavond voor 26 punten tijdens een ruime zege: 90-76. De Knicks kwamen daardoor in de 'best-of-seven' op een comfortabele voorsprong van 3-0.

Raymond Felton maakte vijftien punten en gaf tien assists.

De Celtics speelden opvallend slap. Voor aanvang van de wedstrijd werd een ceremonie gehouden waarin het team de plaatselijke politie en de eerstehulpverleners na de bomaanslag tijdens de Boston Marathon huldigden.

De topscorers Jeff Green (21) en Paul Pierce (17) onttrokken zich nog enigszins aan de malaise. Zondag, opnieuw thuis, kan Boston zich revancheren.

De San Antonio Spurs wonnen ook de derde wedstrijd tegen de Los Angeles Lakers, heel ruim zelfs: 120-89. De grote mannen waren de 37-jarige Tim Duncan (26 punten) en Tony Parker (20).

De Lakers verloren in de nacompetitie nog nooit met zo'n groot verschil voor eigen publiek en moeten vrezen voor het eerst sinds 1967 de tweede ronde niet te halen.

Excuus is de blessurelijst, met onder anderen daarop sterspeler Kobe Bryant. Hij scheurde onlangs een achillespees. Maar ook Steve Nash (rug/hamstring), Steve Blake (hamstring) en Jodie Meeks (enkel) ontbraken.

Alles kwam nu neer op de schouders van Dwight Howard (25 punten en elf rebounds) en Paul Gasol. De Spanjaard noteerde een triple-double: elf punten, dertien rebounds en tien assists. Ook Darius Morris (24) en Andrew Goudelock (20) scoorden veel, maar meer smaken hadden de Lakers niet.

Warriors

De Golden State Warriors kwamen door een kleine zege (110-108) op 2-1 tegen de Denver Nuggets. Stephen Curry (29) en Jarrett Jack (23) waren het productiefst. Ty Lawson kon de bezoekers niet redden. Hij maakte 35 punten en was tien keer de aangever, maar leed cruciaal balverlies in de slotseconden.