SALT LAKE CITY - De basketballers van Los Angeles Clippers blijven winnen in de NBA. De ploeg boekte vrijdag (plaatselijke tijd) de zestiende overwinning op rij. Utah Jazz werd nipt met 116-114 verslagen.

Chris Paul had een belangrijk aandeel in de winst.

Hij benutte drie vrije worpen in de laatste seconden en was topscorer bij de Clippers met 29 punten. Ook Balke Griffin was met 22 punten op dreef.

Bij Utah Jazz was Randy Foye met 28 punten het meest trefzeker. De Jazz hadden halverwege de wedstrijd een voorsprong van tien punten, maar de Clippers bogen de achterstand in de slotfase om in een voorsprong.

''Het was spannend'', aldus Paul. ''We moesten er hard voor werken, maar het is mooi dat we er als team voor zijn blijven gaan.''

Brooklyn Nets bezorgde hun nieuwe coach P.J. Carlesimo een succesvol debuut door Charlotte Bobcats met 97-81 te verslaan. Brook Lopez maakte 26 punten voor de Nets en pakte elf rebounds.

San Antonio Spurs won met 122-116 van Houston Rockets met dank aan de drie sterspelers Tony Parker, Tim Duncan en Manu Ginobili, die respectievelijk 31, 30 en 23 punten op het scorebord brachten.