HOOFDDORP - De basketballers van de Chicago Bulls boekten zaterdag een knappe 93-85 overwinning op New York Knicks.

De derde zege op rij voor de ploeg van coach Tom Thibodeau. Marco Belinelli en Luol Deng waren beide goed voor 22 punten.

Het was de verdediging van Chicago die de doorslag gaf in de wedstrijd. New York, nog zonder sterspeler Carmelo Anthony, kreeg niet de kans om de zo geliefde driepunter te nemen.

De bezoekers wisten slechts acht van de 21 driepunters te raken, terwijl de Knicks in de laatste wedstrijd tegen Miami Heat nog achttien driepunters scoorden.

“Ze haalden de driepunter uit ons spel en vervolgens zette ze druk bij de lange mannen onder het bord”, zei spelverdeler Raymond Felton die zelf goed was voor 27 punten en maar liefst dertig schoten nam in het veld. “Zelfs in high school nam ik geen dertig schoten.”

Miami Heat

Dwayne Wade scoorde 26 punten en LeBron James was goed voor 24 punten, vijf rebounds en zeven assists en Miami Heat maakte een eind aan een reeks van twee nederlagen dankzij een 106-90 overwinning op New Orleans Hornets.

James eiste een overwinning van zichzelf na de grote nederlaag afgelopen donderdag tegen New York Knicks. De alleskunner bleef na de wedstrijd nog in de zaal om verder aan zijn spel te werken. “The Knicks kicked our butts. We moeten beter worden.”

Golden State Warriors

Niemand had durven denken dat Golden State Warriors na twintig wedstrijden een 13-7 resultaat zou hebben zonder de geblesseerde Australische center Andruw Bogut.

Coach Mark Jackson heeft iets los gemaakt bij zijn spelers. De Warriors boekten zaterdag tegen Washington Wizards de derde uitzege op een rij: 101-97.

David Lee scoorde 24 punten en pakte zeventien rebounds en de jonge schutter Klay Thompson eindigde de wedstrijd met 23 punten.

Jackson, voormalig spelverdeler van Indiana Pacers en New York Knicks, hoopt een einde te maken aan het verliezen in Golden State.

In de laatste achttien jaar kende de organisatie slechts twee ‘winning seasons’.

Atlanta Hawks

De basketballers van de Atlanta Hawks wonnen zaterdag voor de negende keer in de laatste tien wedstrijden. Op bezoek in Memphis werden de Grizzlies met 93-83 verslagen.

Josh Smith was goed voor 24 punten en Lou Williams scoorde achttien van zijn 21 punten in de tweede helft.

Atlanta nam in de tweede helft afstand van Memphis die pas voor de tweede keer dit seizoen onderuit ging in eigen huis.

De Hawks pakte meer rebounds en scoorde meer punten onder het bord tegen lange mannen als Marc Gasol en Zach Randolph.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op sportamerika.nl