HOOFDDORP - Miami Heat boekte donderdag in een uiterst lastige NBA-wedstrijd een 105-100 thuiszege op een B-team van San Antonio Spurs. 

LeBron James zette weer de toon bij de Heat met 23 punten, negen rebounds, vier assists maar ook vier steals. Het betekent de vijfde zege op rij voor de ploeg uit Miami.

Coach Gregg Popovich van Spurs oogstte veel kritiek door zijn vier beste spelers vrijaf te geven voor het duel tegen de regerend kampioen. Tony Parker, Tim Duncan, Manu Ginobili en Danny Green keerden voor de wedstrijd al terug naar San Antonio, omdat de vier volgens Popovich te moe waren om een vijfde duel in zeven dagen te spelen.

Ondanks de vele afwezigen leken de Spurs lange tijd op weg naar een stunt tegen een ongeïnspireerd spelend Miami. Het was een driepunter van scherpschutter Ray Allen met 22 seconden op de klok die Miami een 100-98 voorsprong gaf. De Spurs verspeelden daarna de bal en zagen daarmee de kans op de winst in rook opgaan.

Sancties

NBA-baas David Stern hekelde de beslissing van Popovich om spelers te sparen. ''Ik wil hierbij mijn excuses aanbieden aan alle fans van de NBA. Dit is een onacceptabele beslissing van de Spurs. Ze kunnen rekenen op sancties'', aldus Stern.

Door de zege behoudt Miami de leiding in de Eastern Conference met elf zeges en drie nederlagen. De Heat hebben één verliesduel minder dan Brooklyn Nets en New York Knicks.

Warriors verslaan Nuggets

In de enige andere wedstrijd van afgelopen nacht was Golden State Warriors in eigen huis nipt te sterk voor Denver Nuggets: 106-105. David Lee speelde een uitstekende wedstrijd voor de Warriors met 31 punten, negen rebounds en zes assists. Bij Denver was Andre Iguodala topscorer met 22 punten.

De Nuggets gingen het laatste kwart in met een voorsprong van acht punten, maar Golden State knokte zich terug in de wedstrijd. De ploeg had de zege echter te danken aan Iguodala die met drie seconden op de klok een van zijn drie vrije worpen miste.

In de buzzer raakte diezelfde Iguodala weliswaar een driepunter, maar na een video-herhaling bleek het schot net buiten de tijd te zijn genomen.

Golden State blijft de verrassing van het seizoen. De Warriors staan op een knappe vierde plaats in de sterke Western Conference met negen gewonnen wedstrijden tegen zes verliespartijen. Denver bezet de zevende plek.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl