AMSTERDAM - Werknemers hebben een akkoord met bouwbedrijf Volker Wessels over een ontslagronde afgewezen.

Dit heeft vakbond FNV Bouw vrijdag laten weten na ledenraadpleging. Volgens onderhandelaar Hans Crombeen hebben de werknemers nog maar weinig vertrouwen in hun werkgever.

"Volker Wessels is nog niet lang geleden door bouwprofessionals uitgeroepen tot 'beste bouw-werkgever'. Als het je dan lukt om in een paar maanden tijd al je personeel volkomen tegen je in het harnas te jagen, heb je het wel heel bont gemaakt. Volker Wessels zal over de brug moeten komen."

Bij de Volker Wessels-dochters verdwijnen in totaal driehonderd banen.

Ontslagen werknemers is aangeboden maximaal twee jaar een aanvulling van 17,5 procent op de WW te krijgen. Ook worden ze 'intensief begeleid' naar ander werk. Als dat niet lukt, krijgen werknemers 0,9 keer de kantonrechtersformule als ontslagvergoeding, min de tot dan toe al betaalde dagen

Onderhandelingsresultaat

Het onderhandelingsresultaat was een eindbod van het bouwbedrijf, dat neutraal was voorgelegd aan de leden. Of er ruimte is voor een nieuwe onderhandelingsronde bij het bouwbedrijf is dus maar de vraag.

Volgens FNV Bouw willen veel werknemers echter geen band meer met het bedrijf. “We zijn wel klaar met Volker Wessels en we zitten echt niet te wachten op nóg eens twee jaar verbondenheid met dit bedrijf. We willen gewoon een fatsoenlijke ontslagregeling", zo quote de vakbond een medewerker. Ook stelt FNV Bouw dat werknemers bang zijn dat de arbeidsvoorwaarden van een baan die ze aangeboden krijgen veel slechter zijn.

Volker Wessels zelf liet onlangs aan NU.nl weten het eindbod vernieuwend te vinden, waarmee het bedrijf juist zich extra wilde inzetten voor de ontslagen medewerkers, door ze naar nieuw werk te begeleiden.