HOOFDDORP - De comeback van kickbokser Remy Bonjasky kan volgende week gewoon doorgaan. De drievoudig wereldkampioen raakte vier weken terug geblesseerd aan zijn hamstring, maar is fit genoeg om de ring in te stappen, laat zijn trainer weten aan NUsport.

Door Anne Joldersma

"We hebben de afgelopen week twee keer per dag gespard met jongens uit Duitsland en ik moet zeggen: ik ben zeer verrast door het herstel van zijn been", verklaart trainer Ivan Hippolyte. "Remy laat daarom vandaag aan de organisatie weten dat hij de ring in kan."

De 36-jarige Bonjasky, die na een afwezigheid van bijna drie jaar op zaterdag 6 oktober zijn comeback maakt in Brussel, liet eerder in de week aan NUsport weten dat een blessure aan zijn hamstring zijn voorbereiding had verstoord.

"Het probleem is nu vooral mijn conditie", meldde de kickbokser. "Als in de training blijkt dat ik vijf rondjes los kan gaan, dan zeggen we ja. Haal ik dat niet, dan wordt het een nee."

Volgens Hippolyte verliep de voorbereiding allesbehalve vlekkeloos. "Fysiek gezien is hij nu in orde, de komende week zullen we op het gebied van zijn uithoudingsvermogen de puntjes op de i zetten."

Bonjasky kwam sinds eind 2009 niet meer in actie, mede vanwege problemen met zijn oog. "We zijn bij de beslissing om terug te keren in de ring dan ook niet over één nachtje ijs gegaan", benadrukt Hippolyte. "We hebben het uitgebreid doorgenomen en de artsen hebben het groene licht gegeven."

In het magazine van NUsport staat komende week een uitgebreid interview met Remy Bonjasky.