WEYMOUTH - Dorian van Rijsselberghe blijft vrijwel ongenaakbaar in het olympisch windsurftoernooi. De Nederlander schreef de vijfde wedstrijd op zijn naam, net als eerder de eerste, tweede en derde race.

Zijn directe concurrenten, reeds op grote afstand gezet, verloren in de vijfde omgang opnieuw terrein. Alleen de Duitser Toni Wilhelm kon de Texelaar enigszins bijbenen en finishte op 29 seconden.

Przemyslaw Miarczynski, tot woensdag tweede in het klassement, kwam in de vijfde race niet verder dan een dertiende plaats.

De nummer drie in het klassement Nick Dempsey kwam voor zijn thuispubliek niet verder dan plaats tien. Van Rijsselberghe bouwde daardoor zijn toch al forse voorsprong uit.

In de zesde race bleef de kop van het klassement dichter bij elkaar. Dempsey herpakte zich en finishte als eerste, gevolgd door Van Rijsselberghe en Miarczynski.

''Ik kan ze niet allemaal winnen. Het was wel een lekkere dag'', reageerde Van Rijsselberghe laconiek. ''Ik moet er wel hard voor werken.''

Geen voorschot

Wilhelm kwam als vijfde over de streep. De voorsprong van Van Rijsselberghe op de nummer twee in het klassement bedraagt nu elf punten. De Nederlander kan zich nog een uitglijer permitteren.

Voorafgaand aan de medalrace mag het slechtste resultaat uit de series geschrapt worden. Bij Van Rijsselberghe is dat tot nog toe een derde plaats.

Een echt voorschot op een medaille wilde Van Rijsselberghe donderdag nog niet nemen. Hij zag andere sporters bij wie de verwachtingen hooggespannen waren toch stranden. ''Dat kan ook mij overkomen. Er kan nog een heleboel misgaan. Ik kan een voet breken.''