LONDEN - Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben donderdag hun laatste groepsduel op de Spelen verloren. De Nederlandse beachvolleyballers gingen in twee sets onderuit tegen de Letten Martins Vladins en Janis Smedins: 14-21 en 18-21

Schuil en Nummerdor waren al geplaatst voor de achtste finales. Het koppel was in de eerste twee duels te sterk voor het Venuzolaanse duo Hernandez/Fane en de Duitsers Erdmann en Matysik.

De Nederlanders begonnen stroef aan het duel met de Letten, die ook hun eerste twee duels van het toernooi wonnen. Vladins en Smedins liepen al snel uit naar een 7-1 voorsprong.

Schuil en Nummerdor kwamen er ook in het vervolg van de eerste set niet aan te pas en verloren het eerste bedrijf met 21-14.

Ook in de tweede set waren Schuil en Nummerdor de onderliggende partij. Het duo kwam geen moment in zijn spel en de Letten liepen steeds verder uit. Uiteindelijk zegevierden Vladins en Smedins met 21-18.

Nummerdor noemde de zege van de Letten verdiend. "Ze speelden erg goed, maakten bijna geen fouten. Nu moeten we het maar in de volgende ronde tegen een sterkere tegenstander laten zien."

Keizer/Van Iersel

Na twee nederlagen hebben Marleen van Iersel en Sanne Keizer hun derde groepswedstrijd op de Spelen wel gewonnen. De beachvolleybalsters wonnen van het Argentijnse koppel Zonta/Gallay: 21-12 en 21-16.

Het is nog onduidelijk of Van Iersel en Keizer rechtstreeks hun opwachting mogen maken in de achtste finales. Het duo kan nog door als een van de twee beste nummers drie van alle groepen.

Anders zijn ze veroordeeld tot een tussenronde.

Van Iersel en Keizer, die onlangs Europees kampioen werden, hadden geen kind aan Zonta en Gallay. De Nederlanders moesten ruim winnen van de Argentijnse speelsters en slaagden ook in die missie.

De eerste set werd met maar liefst 21-12 gewonnen en ook in het tweede bedrijf domineerden Van Iersel en Keizer. De set ging uiteindelijk met 21-16 naar het Nederlandse duo.

Meppelink/Van Gestel

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben donderdag hun laatste groepsduel verloren. Het Nederlandse koppel kwam er tegen de Duitsers Laura Ludwig en Sara Goller, die in Londen als achtste zijn geplaatst, niet echt aan te pas. De setstanden waren 21-18 en 21-14.

Meppelink en Van Gestel speelden twee keer eerder tegen het Duitse koppel en ook die wedstrijden gingen verloren.

De beachvolleybalsters eindigen nu waarschijnlijk derde in hun poule. Die plaats kan, eventueel via een tussenronde, nog recht geven op een plaats in de achtste finales.

Lees alles over de Spelen op onze special