AMSTERDAM – De Nederlandse startup Silk heeft een investeringsronde van 1,3 miljoen euro (1,6 miljoen dollar) afgesloten bij het Amerikaanse New Enterprice Associates, een van de grootste durfkapitaalfondsen ter wereld.

Ook Atomico, het investeringsfonds van Skype- en Kazaa-oprichter Niklas Zennström, nam deel aan de investering, evenals drie nieuwe investeerders. Atomico leidde vorig jaar al een investeringsronde in Silk. Toen werd er 320.000 euro in het bedrijf gestoken.

Silk maakt het mogelijk informatie als databases gestructureerd te verwerken en doorzoekbaar te maken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld specifieke grafieken maken op een eigen pagina binnen Silk.

De startup wil het geld gebruiken voor productontwikkeling en de uitbreiding van het team. Op dit moment kent Silk 11 medewerkers.

Twitter

Silk heeft nog niet echt een verdienmodel, maar het bedrijf heeft wel een idee in welke richting zij moeten groeien. “Op korte termijn zouden uitgevers meer met ons platform kunnen doen”, aldus Sander Koppelaar van Silk. “Daarnaast kunnen we op de middellange termijn onze templates openstellen aan ontwikkelaars of daar een soort webwinkel van maken.”

Op de lange termijn denkt Silk geld te kunnen halen uit de data van gebruikers: “De eigenaren van de data zouden hun eigen analyses kunnen verkopen, waarbij wij een percentage ontvangen.” Koppelaar: “We kiezen een beetje de weg van Twitter. Eerst een goede dienst maken en dan een verdienmodel."