LONDEN – Sebastiaan Verschuren is er niet in geslaagd om de finale te halen op de 200 meter vrije slag. Hij werd elfde in de halve finales. Met zijn tijd van 1.46,95 kwam hij vijftienhonderdste te kort voor de eindstrijd van morgen. “Ik ben finalewaardig, maar ik laat dat niet zien op de juiste momenten. Daar moet ik aan werken”, baalde hij.

Door Jasper Boks

Vorig jaar miste hij bij de WK in Shanghai ook net de finale op zijn specialiteit, hij werd negende. Alles deed hij er het afgelopen jaar aan om op de Spelen wel de finale te halen.

“Het is hetzelfde verhaal als vorig jaar, blijkbaar doe ik iets fout. Ik heb veel meer in me dan ik laat zien. Dit gebeurt me vaker en dan moeten we toch eens gaan kijken wat dat is."

"De tijd die ik hier zwom, 1.46, zwom ik drie jaar terug ook al. Daar train ik niet voor. Ik ben technisch verbeterd, mijn start en keerpunten zijn beter, ik ben sterker, maar er is toch iets wat mist. Er is iets, maar wat? Ik kan dat nog niet benoemen. Dit is heel zuur.”

Aangepakt

Vorig jaar waren er nog punten die hij beter had kunnen doen, nu kon hij zo snel niets verzinnen. Het Sloterparkbad in Amsterdam beschikt tegenwoordig over cameratechnologie, wat zijn techniek, start en keerpunten ten goede moet zijn gekomen.

“Ik heb hartstikke veel gedaan het afgelopen jaar. Niet alleen met de training, ook als het gaat om mijn voeding en rust. Ik heb het allemaal aangepakt.”

Hij voelt zich goed, is in vorm. Nu moet het gebeuren op de 100 vrij. “Vorig jaar bij de WK deed ik het ook beter op de 100 vrij. Hopelijk nu ook.”

De 200 vrij wordt gezien als het sterkst bezette nummer bij de mannen. De Chinees Yang Sun, zaterdag winnaar van de 400 vrij, ging als snelste door na de finale in 1.45,61. Voor de Fransman Yannick Sun, Taehwan Park, Paul Biedermann en wereldkampioen Ryan Lochte.