AMSTERDAM - Erik Wienk wordt de directeur van winkelketen Sabon. Hij is vrijdag aangesteld door de drie investeerders die zorgen voor de doorstart van het deze week failliet verklaarde bedrijf.

Wienk was financieel directeur van Sabon, voordat het bedrijf failliet werd verklaard door een mislukte overname van de iCentre, een keten van Apple-winkels. Daarvoor was Wienk onder meer cfo bij Booking.com.

Drie investeerders, verenigd in White Star Retail, zijn vanaf nu eigenaar van Sabon en zeggen "een aanzienlijk deel" van de werkgelegenheid te hebben gered. De zeepwinkel telt 55 vestigingen en er werken ongeveer 300 mensen. Alle winkels zijn donderdag weer open gegaan.

“Wij zijn verheugd dat we een doorstart van Sabon hebben gerealiseerd en daarmee de werkgelegenheid en een groot deel van de winkels hebben kunnen redden", aldus een verklaring van de investeerders Rikon Holding, ZEP, en VenturesOne.

Details over het aantal winkels dat open blijft en hoeveel werknemers hun baan behouden worden de komende weken bekendgemaakt.

De curator maakte deze week al bekend dat er geen rol meer is weggelegd voor oprichter Bob Ultee. Hij is topman van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde beleggingsfonds Brand FunDing, dat eigenaar was van Sabon.