AMSTERDAM – Novak Djokovic heeft de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De Serviër was op het centrecourt van Wimbledon in vier sets te sterk voor de Tsjech Radek Stepanek: 4-6, 6-2, 6-2, 6-2.

Het eerste bedrijf ging gelijk op tot de stand van 5-4 in het voordeel van Stepanek. Djokovic verloor vier punten op rij in zijn servicegame en moest daarmee de eerste set aan de Tsjech laten.

De nummer één van de wereld schakelde een tandje bij in de tweede set en wist in de eerste game direct door de service van Stepanek te gaan.

Djokovic maakte minder fouten dan in de eerste set en kreeg daardoor ook meer kansen in de servicegames van Stepanek. Bij de stand van 4-2 wist hij de Tsjech opnieuw te breken, waarna de Serviër de set succesvol uitserveerde: 6-2.

Troicki

Stepanek kon zijn hoge niveau van het begin van de partij geen vervolg geven en had in het restant van de partij nauwelijks meer een antwoord op het goede spel van de titelverdediger.

Djokovic leverde nog slechts vier games in en benutte na bijna drie uur spelen zijn eerste matchpoint. Hij speelt nu tegen zijn landgenoot Victor Troicki. De Serviër was in drie sets te sterk voor de Argentijn Juan Monaco.