WROCLAW - De Poolse bondscoach Franciszek Smuda heeft voor de beslissende groepswedstrijd zaterdagavond tegen Tsjechië zijn vertrouwen aan PSV-keeper Przemyslaw Tyton gegeven.

De 25-jarige doelman staat opnieuw onder de lat bij het gastland van het EK. Hij krijgt de voorkeur boven de van een schorsing teruggekeerde Wojciech Szczesny.

Tyton viel verdienstelijk in tijdens de eerste EK-wedstrijd van Polen tegen Griekenland (1-1) omdat Szczesny met een rode kaart moest vertrekken. Hij stopte onder meer een strafschop. Tyton overtuigde ook tijdens het tweede EK-duel tegen Rusland (1-1).

Smuda kan ook over Dariusz Dudka, Damien Perquis en Eugen Polanski beschikken. Het drietal had last van kleine blessures.

Polen heeft een overwinning nodig om de kwartfinale te kunnen bereiken. Tsjechië heeft voldoende aan een gelijkspel. Aanvoerder Tomas Rosicky ontbreekt in de ploeg van bondscoach Michal Bilek. Hij viel in de rust van het voorgaande duel met Griekenland uit (2-1) met een achillespeesblessure. Daniel Kolar is op het middenveld zijn vervanger.

Rusland

Dick Advocaat heeft een wijziging doorgevoerd in zijn basisopstelling voor de beslissende groepswedstrijd tegen Griekenland op het EK Denis Gloesjakov mag vanaf het begin meedoen.

Konstantin Zirijanov blijft buiten de basis. In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Polen (1-1) kiest Advocaat verder voor dezelfde spelers.

Bij de Grieken neemt doelman Michalis Sifakis de plek in van de geblesseerde Kostas Chalkias. Aanvaller Fanis Gekas start in de plaats van Giorgos Fotakis.

Rusland heeft aan een gelijkspel voldoende om de kwartfinales te halen. Griekenland moet winnen om het toernooi te mogen vervolgen.