MIAMI - Miami Heat heeft dinsdagavond verzuimd om tijdens de play-offs in de NBA verder afstand te nemen van Indiana Pacers. 

De formatie van vedette LeBron James verloor in eigen huis met 75-78, waardoor de stand in de halve finales van de Eastern Conference op 1-1 kwam.

Heat kon niet beschikken over de geblesseerde Chris Bosh en de ploeg zag er direct kwetsbaar uit.

De favoriet voor het kampioenschap leidde bij de rust nog wel met 38-33, maar daarna nam Indiana de controle over.

Nadat de gasten in het derde kwart duidelijk de betere waren (28-14), werd het karwei in de laatste periode afgemaakt.

Agressiever

Miami kwam in de laatste 2.41 minuten van de wedstrijd niet tot scoren. Vlak voor het verstrijken van de tijd legde Mario Chalmers nog aan voor een driepunter in de hoop op gelijke hoogte te komen, maar de bal ketste af op de rand van de basket.

''Ik vond dat we agressiever verdedigden'', sprak Indiana-speler David West. ''In de beginfase slaagden we erin hun spel een beetje te ontregelen en dat hebben we weten vol te houden. Maar goed, we hebben nog niets om te vieren. We hebben slechts één wedstrijd gewonnen.''

Het derde duel in de 'best-of-seven' vindt donderdag in Indianapolis plaats.

San Antonio Spurs

San Antonio Spurs begon de tweede ronde van de play-offs in de Western Conference goed door een 1-0 voorsprong te nemen tegen de LA Clippers. Het werd 108-90 voor de Spurs.

Tim Duncan maakte 26 punten en pakte tien rebounds voor de Spurs. De Argentijn Manu Ginobili voegde daar 22 punten aan toe.