AMSTERDAM - Dankzij een ongelooflijke comeback hebben de Los Angeles Clippers hun eerste wedstrijd in de play-offs van de NBA zondag in winst omgezet.

De Memphis Grizzlies bogen voor eigen publiek met 98-99 het hoofd na het verspelen van een voorsprong van liefst 27 punten.

Na het derde kwart hadden de Clippers nog 21 punten achterstand. Het is in de historie van de play-offs slechts één keer eerder voorgekomen dat een ploeg een dergelijk nadelige marge wist om te zetten in een zege.

Chris Paul, die nog steeds niet is verlost van zijn liesblessure, forceerde in de slotfase de beslissing met enkele rake vrije worpen.

De tweede wedstrijd in deze serie is woensdag, opnieuw in Memphis.

Hawks

Atlanta Hawks begon ook met een zege aan de play-offs. Dankzij een productieve Josh Smith (22 punten en achttien rebounds) kwam de ploeg nooit in de problemen tegen Boston Celtics: 83-74.

De Celtics dreigen het de komende tijd te moeten doen zonder Rajon Rondo. De point guard liep in de slotfase met zijn borst tegen een scheidsrechter aan. Hem hangt een schorsing boven het hoofd.

“Ik deed het niet bewust, maar zo ziet het er op de beelden wellicht wel uit", zei Rondo over het voorval.