AMSTERDAM - Apple en Samsung gaan op 21 en 22 mei een poging doen om de patentoorlog tussen de twee bedrijven te schikken.

Dat meldt FOSSPatents.

De CEO's van beide bedrijven zullen onderhandelen over de Amerikaanse zaken, maar het is waarschijnlijk dat Tim Cook en Gee-Sung Choi de wereldwijde patentstrijd zullen bespreken.

De twee techfabrikanten zijn verwikkeld in meer dan 50 rechtszaken in zeker tien landen.

De gesprekken zullen plaatsvinden in San Francisco. De rechter die de onderhandelingen zal leiden heeft Samsung en Apple gevraagd voor 9 mei een verklaring in te dienen waarin de bedrijven moeten aangeven hoe groot ze de kans achten dat ze zullen winnen bij een proces.

Beschermen

Of het ook daadwerkelijk tot een schikking zal komen is niet duidelijk. Apple-CEO Tim Cook liet eerder deze week weten dat hij een voorkeur heeft om te schikken, maar benadrukte dat hij zich sterk zal blijven inzetten om het intellectueel eigendom van het bedrijf te beschermen.

Het Koreaanse Samsung zei eerder dat het geen concessies zal doen in de patentruzie met Apple.

Vertegenwoordigers van Apple, onder wie Steve Jobs zelf, hebben in 2010 al gesprekken gevoerd met Samsung over patentschendingen. De twee kwamen er toen niet uit waarna Apple in april 2011 de eerste rechtszaak tegen Samsung startte omdat die het uiterlijk van de iPhone zou hebben gekopieerd.

Lees alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung