AMSTERDAM – Kortingsbonnenwebsite Groupon heeft de kwartaalcijfers over het laatste kwartaal van 2011 moeten aanpassen. De site blijkt meer verlies en minder omzet te hebben gemaakt.

De aanpassing is nodig omdat het bedrijf meer geld opzij moest zetten voor terugbetalingen aan klanten, zo meldt persbureau Reuters. Groupon belooft namelijk een herstelbetaling als de klant niet tevreden is met de deal.

Eerder rapporteerde het bedrijf een verlies van 42,7 miljoen dollar. Dit blijkt nu 22,6 miljoen dollar groter te zijn. De omzet bleek 14,3 miljoen lager te liggen.

Dit is niet de eerste keer dat Groupon in de problemen komt door de slechte financiële controle binnen het bedrijf. Eerder waarschuwde de Amerikaanse beurswaakhond SEC Groupon voor de manier waarop het concern de boekhouding doet.

Verwachtingen

De verwachtingen voor het huidige kwartaal blijven wel staan, aldus Groupon. De site denkt 510 tot 550 miljoen dollar aan omzet te behalen in de eerste drie maanden van 2012.

De aandelen van de site maakten na de aanpassing een vrije val in de nabeurshandel. Het verlies liep op tot 7 procent.

Groupon ging vorig jaar naar de beurs en haalde 700 miljoen dollar op. Aandelen werden na de eerste dag verhandeld voor 26,11 dollar, maar zijn nu al gedaald naar 18,38 dollar per aandeel.