EHINGEN - Voor 2000 Duitse vestigingen van de failliete drogisterijketen Schlecker valt vrijwel zeker het doek.

Zij kregen deze week te horen dat ze hun opheffingsuitverkoop kunnen gaan plannen, zo meldde een woordvoerder van het bedrijf woensdag. Er wordt nog gewerkt aan een sociaal plan voor het overtollige personeel.

Van nog eens 280 vestigingen is het voortbestaan onzeker. Bewindvoerder Arndt Geiwitz onderhandelt over hun lot met de vakbonden.

Schlecker, ooit marktleider in eigen land, vroeg eind januari uitstel van betaling aan. Er wordt gesproken met potentiële investeerders over een doorstart van het ruim 40 jaar oude familiebedrijf.

Zwaar verliesgevend

Daarvoor moet dan wel drastisch gesnoeid worden in het zwaar verliesgevende winkelbestand. Schlecker telt in Duitsland circa 7000 filialen en 30.000 werknemers. Van hen dreigen bijna 12.000 hun baan te verliezen. Uiterlijk 1 april moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van de drogisterijketen.

In Nederland is Schlecker sinds 2010 niet meer actief. Wel had het bedrijf begin dit jaar nog in totaal circa 3000 buitenlandse vestigingen, verspreid over Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen en Portugal.