DEN HAAG - Regeringspartij CDA wil dat werkgevers- en werknemersorganisaties om de tafel gaan om samen met voorstellen te komen voor een goede inzet van flexwerkers. 

Nu komen plannen van verscheidene kanten maar ontbreekt het aan eensgezindheid, zo constateerde CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum zaterdag.

Hij wil een breed akkoord over flexarbeid zoals dat ook in de jaren '90 werd gesloten tussen werkgevers, vakbeweging en uitzendbranche, aan de keukentafel van toenmalig FNV-bestuurder Lodewijk de Waal.

WW-premie

Van Hijum ziet niets in de plan van de FNV om bedrijven die flexwerkers inschakelen, meer WW-premie te laten betalen. "Dan wordt het duurder voor bedrijven om tijdelijke krachten in te huren en dan raken er nog meer mensen werkloos.'' Ook de werkgeversorganisaties reageerden afgelopen week negatief op het FNV-plan.

Het kabinet denkt op zijn beurt over het verruimen van de mogelijkheden om werknemers langdurig met een tijdelijk contract te laten werken. Maar het vindt daarbij een aarzelende Tweede Kamer tegenover zich.