AMSTERDAM - Duitsland besluit in januari over een eventuele verhoging van de bijdrage aan het Europese stabiliteitsmechanisme (ESM), het permanente reddingsfonds voor de eurozone.

Dat zegt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in een interview met de krant Bil dam Sonntag, dat zondag gepubliceerd wordt.

Vorige week werd bekend dat het ESM al in juli 2012 van start gaat. Oorspronkelijk was het begin gepland voor juli 2013. Sinds het besluit zijn er twijfels over de financiering en timing van het fonds.

Sneller

"Het ESM zal zijn werk sneller en beter kunnen doen als het meer kapitaal krijgt, en als dat snel gebeurt", aldus Schäuble. “Maar we moeten eerst de beslissingen in Brussel in januari afwachten.”

Dinsdag meldde de krant Die Welt dat Berlijn volgend jaar 8,6 miljard euro in het reddingsfonds zal storten, twee keer zoveel als verwacht. Het ministerie van Financiën liet toen weten dat de bijdrage pas in januari bepaald zal worden , maar zei wel open te staan voor een hogere bijdrage.

Zie ook: dossier eurocrisis